3. мај 2017 вести

”Блиц” изнео неистине о неизручивању Ганића

       Дневни лист Блиц је објавио неистину која је на данашњој насловној страни овог режимског гласила најављена под насловом ”Откривамо-Тадић преговарао да се одустане од изручења Ганића”. Обавештавамо јавност да ће Борис Тадић, осим ”Блица”, тужити све медије који су данас објавили ову очигледну лаж, којом режимски медији покушавају да скрену пажњу са стварних и актуелних афера власти.

 

Осим што Борис Тадић никада није водио такву врсту преговора, Блиц обмањује јавност да се ради о некаквом ”открићу”. Наиме, ради се о афери која је пласирана у медијима још 2010. године, када је и демантована. Покушај обмањивања јавности подгревањем те афере је био чак и у фебруару ове године, када је таблоид ”Ало” објавио идентичну причу. У том смислу, нејасно је шта је то сада Блиц ново ”открио” , осим што су објавили више пута и речима и делима демантовану бајату вест.

 

Још једном, Борис Тадић никада није водио такве преговоре и захтев за изручењем Ејупа Ганића послат је на време и у складу са свим процедурама. Такође, Борис Тадић није био упознат са СМС препискама које је Блиц објавио. Нити је слао такве поруке, нити је имао сазнања да их било ко други шаље. За њих је сазнао из медија који су их објавили само као део сведочења Дамира Арнаута, без потврде актутентичности тих порука.  Дакле, не постоји никакве веза између Бориса Тадића и објављених СМС порука. Са турским званичницима је у то време разговарао само о томе да се Турска, као велика сила, не буни против чињенице да Резолуција о Сребреници неће садржати квалификовање злочина као геноцида. То је део нормалне дипломатске праксе и нема никакве везе са политичким трговинама о којима говоре режимски таблоиди.

 

Објављивање овакве неистине очигледно има за циљ скретање пажње са чињенице да постоји сумња да Харадинај није изручен због процедуралних пропуста које еј наша влада направила у предаји документације француским институцијама. Медији уместо да се баве истраживањем актуелних тема, преписују одавно демантоване приче из времена бивше власти. То најбоље осликава и стање у медијима данас, као и начин на који Србијом управља ова неодговорна власт, која константно за све оптужује бившу власти, без икакве одговорности или осврта на сопствене грешке.