23. март 2018 вести

Деманти навода Јеремића о учешћу СДС на изборима у Смедеревској Паланци

      Социјалдемократска странке демантује наводе које је Вук Јеремић изнео гостујући у јутарњем програму Н1, где тврди да СДС заједно са неким другим опозиционим странкама учествује на изборној листи на локалним изборима у Смедеревској Паланци. Наиме, Јеремић је током тог гостовања тврдио да је та изборна листа оборила листу окупљену око његове странке и да је то учињено у договору са Александром Вучићем и СНС. Јеремић је такође оптужио странке које се наводно налазе на тој листи, а између осталих и СДС, да су под Вучићевом заштитом. 

 

Обавештавамо јавност да СДС ни не учествује на тим изборима, што се може лако проверити и на сајту општине Смедеревска Паланка. Такође подсећамо јавност да је СДС од свог постанка најснажније опозиционо оријентисана странка и да све време позивамо на уједињење опозиције, као једини начин да се смени Вучићева власт. Сматрамо да изношење оваквих неистинитих оптужби користи само Александру Вучићу, јер је супротно свакој идеји о уједињењу опозиције, као што су то биле и појединачне кандидатуре у протеклих неколико година.

 

Нејасно је како Вук Јеремић говори о себи као о оном који позива на уједињење, док истовремено лажно оптужује друге опозиционе странке да су под заштитом  Александра Вучића. Нејасно је и како такву оптужбу упућује на рачун странке која га је подржала на председничким изборима, јер тиме практично сам себе оптужује да је подржан од оних који су под Вучићевом контролом. А понајвише је нејасно како у околностима када се Србија налази пред потпуним крахом демократије и стварањем погубне једностраначке аутократије Александра Вучића и када је формирање опозиционог савеза једини могући отпор томе, Јеремић сматра да је време за унутаропозиционе нападе. Још једном апелујемо да се престане са унутаропозиционим нападима и да покажемо одговорност пред грађнима тако што се обуставити бесмислена борба за првог на Титанику и што пре кренути у формирање опозиционог савеза способног да се супротстави страначкој машинерији Александра Вучића.