24. фебруар 2018 вести

Ђурић је последњи који би требало да говори о лешинарењу и моралу

Након што сам поводом 40 дана од убиства Оливера Ивановића испред Председништва Србије упутио Вучићу питање зашто је јавност и даље без одговора на питање шта је  Србија учинила да заштити Ивановића, уместо одговора Вучићев портпарол за лажни патриотизам Марко Ђурић је поново применио сатанизацију политичког противника кроз лажи, оптужбе и личне увреде. Баш као што је то чинио и у случају Оливера Ивановића док је био жив. 

 

 

Дакле, уместо да Вучић одговори зашто Ракић и Ђурић још нису смењени, исти тај Ђурић мене назива политичким лешинаром. Морају да оне који траже истину и подношење одговорности називају лешинарима да би прикрили сопствено лешинарење. И то је  у складу са Вучићевом основном медијском стратегијом ”Држ’те лопова”. Међутим, лешинарење је када Ивановића пре убиства називају издајником Србије, сарадником Албанаца, непоштеним човеком и упућују му најгоре оптужбе које додатно угрожавају његову безбедност, а потом лију крокодилске сузе када буде убијен. И овај одговор је само  бедни покушај скретања пажње њима својственим личним увредама са чињенице да немају одговор на питања која сам  поставио и на дан убиства Оливера Ивановића и данас након 40 дана њиховог ћутања. Тако да је Марко Ђурић последњи који би требало да држи лекције о лешинарењу и моралу било коме.

 

 

У истом саопштењу се ниоткуда помиње и угроженост Александра Вучића, коју  нико није ни поменуо. И такво вештачко убацивање те теме је такође вид лешинарења и заправо најгори вид злоупотребе управо питања безбедности Александра Вучића.

 

 

Ђурић каже и да ја игноришем чињеницу да Србија нема јурисдикцију на Косову. Ко игнорише ту чињеницу - ја или власт која обећава да ће штитити  наше грађане на Косову? Шта значи када министар Вулин у име Вучића обећава да ће заштити читав српски народ на Косову, ако данас и оваквим одговором шаљу поруку да нису у стању да заштите ни једног човека? И не само да лажно оптужују друге за игнорисање чињеница, него бесрамно игноришу чињеницу да је управо ова власт потписала Бриселски споразум којим је Србија изгубила јурисдикцију и на северу Косова, где је и убијен Оливер Ивановић. 

 

 

Подсећам да је и Гебелс примењивао доктрину да више пута поновљена лаж постане истина, али и да се од жртве направи агресор како би се оправдала баш свака врста напада на ту жртву. Баш тако је успешно прогласио Јевреје лешинарима и агресорима, а нацисте њиховим жртвама. И да не буде опет неке гебелсовске забуне-овде говорим искључиво о сличности методологије пропаганде Гебелса и Вучићеве власти. Међутим, о политичком лешинарењу можемо и другом приликом. Оно што је сада много важније од тога шта мисле о мени лично Вучићеви сатрапи је да јавности пруже одговор на питање шта је Србија учинила да заштити Оливера Ивановића, који је био изложен најозбиљнијим претњама и који се обратио и БИА за помоћ. Вучић нам дугује одговор на то питање, а Марко Ђурић на питање зашто је бестијалним јавним увредама и оптужбама додатно угрожавао безбедност Оливера Ивановића пред убиство.

Борис Тадић,

Председник Социјалдемократске странке