22. јануар 2018 вести

Ђурић наставља хајку против политичких противника

Уместо да Марко Ђурић поднесе оставку након што је Оливер Ивановић убијен у атмосфери линча и сатанизације коју је предводио, он наставља са хајкама на политичке противнике, износећи лажи и оптужбе на рачун Бориса Тадића. Социјалдемократска странка позива поново да Марко Ђурић буде смењен и испитан у истрази и најоштрије осуђује начин на који он и његова странка дефинишу легитимну политичку борбу.

Оно што је претходило убиству Ивановића није демократска политичка борба, већ брутално сатанизовање човека. Након што је председник СДС Борис Тадић позвао на одговорност власти и у Београду и у Приштини и затражио смену Марка Ђурића, Ђурић наставља са цртањем нових мета. Уместо најневероватнијих лажи које је изнео на рачун Бориса Тадића, Ђурић и представници ове власти би требало да одговоре на питање које им је поставио-да ли су тражили учешће Србије у заштити Оливера Ивановића док је био жив, као што сада траже учешће Србије у истрази, када је  убијен? Једино што до сада знамо јесте да је одговор ове власти када је Ивановићу запаљен аутомобил био срамни предизборни спот у ком га називају ”непоштеним човеком који оплакује аутомобил”. Овакве речи у споту су пратиле слике Ивановића са мрљама крви. Застрашујуће је да живимо у држави у којој власт то назива легитимном политичком борбом и у којој моралне лекције након убиства човека деле представници таквих ”политичких борби”. А још више застрашује како смо олако и брзо заборавили медијску сатанизацију Зорана Ђинђића пред убиство.

Подсећамо Ђурића да Борис Тадић није ”побегао у Румунију”, већ отишао на двочасовни разговор са координатором земаља које нису признале независност Косова. Подсећамо га и да се вратио током трајања протеста, таман на време да изда налог ПТЈ за спречавање насиља и паљења страних амбасада у протесту који су организовали и представници садашње власти. Подсећамо га и да Тадић није предао све српске институције на Косову, како је то учинила власт којој Ђурић припада. Подсећамо га и да је велика срамота све оно што је радио и говорио за време живота Оливера Ивановића, а врхунска дрскост и лицемерје све ово што говори  и ради након његовог убиства. Баш због таквог поимања политике и политичке борбе данас поново живимо у времену политичких ликвидација. Подсећамо га и да за два председничка мандата Бориса Тадића, уз највеће изазвове са којима се суочавала Србија и уз најагресивнију опозицију, нисмо имали ниједно политичко убиство. Подсећамо и да је управо Борис Тадић зауставио погром над Србима, након што је убедио главнокомандујућег јужног крила НАТО адмирала Џонсона на састанку у нашој касарни у Рашкој. Сат након њиховог разговора је уследила интервенција КФОРА у Чаглавици којом је заустављен погром над Србима. У том тренутку су Ђурићеве данашње главешине хушкале на рат и војну интервенцију на улицама Србије и у парламенту, што би довело до контравојне интервенције снага НАТО против Србије, имајући у виду одредбе Кумановског споразума које су радикали и социјалисти у тадашњој влади потписали.

Зато уместо што бесрамно тражи извињење од других, Ђурић би требало да се извини за све бруталне нападе које је износио на рачун Оливера Ивановића, за учешће у креирању атмосфере у којој је на крају и убијен и за то што му није пружена заштита док је био жив и док је обавештавао и јавност и власт у Београду о претњама којима је био изложен. Да се извини свим грађанима Србије због свог доприноса враћању Србије у време сатанизовања политичких противника и политичких ликвидација и поднесе оставку због своје бруталности и потпуне политичке аморалности.