10. јануар 2019 вести

Државна секретарка МУП-а поздравља у име Шарића

Социјалдемократска странка, поводом оптужбе државне секретарке МУП-а Биљане Ивковић да је Шарић био инвеститор ДС, поставља питање да ли Биљана Ивковић има нека нова сазнања у истрази против Шарића или намерно пласира лаж. Уколико су у питању нова сазнања која је државна секретарка изнела у преписци са портпаролом СДС Константином Самофаловим на Твитеру, постављамо јој питање да ли је та сазнања доставила и тужилаштву. Уколико није, ради се о прикривању доказа, а уколико износи лаж, ради се о клевети. И једно и друго подразумева њену законску одговорност. 

 

Подсећамо државну секретарку да је у току мандата бивше власти заплењено преко 5 тона кокаина, чиме је оборен светски рекорд у заплени наркотика и да су тада подигнуте и оптужнице против Шарића и његове групе и заплењена њихова имовина у вредности од скоро 50 милиона евра. Подсећамо је и да се Дарко Шарић и чланови његове криминалне групе од тада налазе у бекству и да су се предали тек након промене власти. Занимљиво је да они које државна секретарка Биљана Ивковић назива “инвеститорима ДС-а” имају очигледно веће поверење у Вучићеву власт и његово правосуђе, него у власт тог истог ДС-а. У време власти ДС-а чланови Шарићеве групе нису били звезде режимских таблоида и добијали ослобађајуће пресуде, нити су кључни сведоци преко ноћи изненада мењали исказе. У том смислу логично је да данас у сврху скретања пажње са тих очигледних чињеница државна секретарка Вучићевог режима назива Шариће инвеститорима бивше власти. 

 

А будући да је Константину Самофалову пренела поздрав од Шарића, постављамо јој и јавно питање да ли би то требало да схвати као претњу, поготово с обзиром на чињеницу да га је Дарко Шарић 2010. тужио, и да ли је нормално да државна секретарка МУП-а јавно преноси поздраве оптужених за најтежа дела организованог криминала.  Постављамо јој и питање када је она то видела Шарића да би он преко ње преносио поздраве или се она самоиницијативно ставила у улогу његовог портпарола. А чији је Шарић заиста инвеститор видећемо тек на крају судских процеса и правоснажних пресуда.