8. јун 2016 вести

Ивановић: Врачар остаје слободан!

Потписани споразуми између коалиције „Врачар слободно“ и покрета „Доста је било“ су гаранција за грађане Врачара да ће Врачар остати бастион демократије у Београду и да ћемо наставити са пројектима које је општина спроводила у претходне четири године, упркос томе што СНС покушава да медијски банализује договоре које смо постигли. 

Подсећамо да Социјалдемократска странка учествује у управљању општином Врачар од 2014. године и да подела одговорности у том управљању постоји одавно. Суштина и овог договора је наставак пројеката који се, између осталог, односе на бригу о најстаријима кроз пројекат геронто домаћица, рачунаре за све трећаке на нашој општини, уређење фасада, улаза и лифтова, ауто седишта за већу безбедност сваког малог Врачарца који напуни годину дана итд. То су само неки од пројеката за које ће Социјалдемократска странка, као део коалиције ”Врачар слободно”, наставити да се залаже и у будућности, као и до сада.

„Видели смо да је након преузимања општине Раковица од стране Српске напредне странке преко ноћи укинут пројекат набавке рачунара за ученике основних школа и да је тај новац преусмерен на прекобројно партијско запошљавање“ изјавио је Александар Ивановић председник Скупштине општине Врачар и председник Градског одбора Београд Социјалдемократске странке и додао да је то огледало управљања владајуће странке. СДС је зато у децембру прошле године спречила незаконито преузимање општине од стране бахатих експонената СНС-а, а договор који је наша коалиција постигла са покретом ДЈБ видимо као коначно победу у борби за очување слободног Врачара. 

”Уверен сам  да ће се на конститутивној седници, која је заказана за петак 10. јун, завршити изборни циклус формирањем тима општине Врачар, након чега ћемо наставити да спроводимо започете  пројекате на начин на који су то грађани навикли од нас у претходном периоду.”, нагласио је Ивановић.