12. јануар 2016 вести

Нећемо пристати да Вулин смањи давања за децу

Од лажног левичара Александра Вулина грађанке и грађани Србије и не очекују ништа друго, него да на оправдану критику због смањења финансијске подршке породицама и деци реагује заменом теза и неистинама. Апсурдно је што сваки пут када упутимо питање представницима ове власти, уместо одговора добијемо неоснован и неутемељен напад на Бориса Тадића. Крајње је време да после четири године, представници ове власти схвате да грађане не занима шта они мисле о бившој власти, већ који су њихови одговори на проблеме са којима се грађани суочавају данас. Лажи које је Покрет социјалиста лансирао на рачун Бориса Тадића у свом саопштењу су њихов једини одговор на критику коју со им упутили као парламентарна опозициона странка. И то показује њихов неодговоран однос према јавности, али и парламентарној демократији. 

Добро памтимо Вулина из времена ЈУЛ-а, а погубне резултате његове политике из 90тих осећамо нажалост све до данас. Он и његова тадашња политичка менторка су међу најодговорнијима за националну катастрофу коју смо тих година доживели. Управо су они највише уназадили Србију, увлачили нас у бесмислене ратове и сукобе и гурнули на маргине европских интеграција. Подсећамо да су после њихове владавине заостали дечији додаци исплаћени само захваљујући гесту велике француске солидарности кроз донацију за 350.000 корисника ове накнаде.Тако да је бесрамно да он и његова странка деле лекције о прошлости било коме. То што Вулин лажира туђу политичку прошлост, неће учинити да заборавимо његову.

Његов посао као ресорног министра је да обезбеди побољшање материјалног положаја породица са децом, а не да им лошим законским решењима умањује финансијску подршку. Уместо да нађе решење да се дечијим додатком обухвати већи број деце, Вулин неким категоријама корисника ово право укида. Дечији додатак данас у Србији прима једва трећина деце, уз мучну и компликовану процедуру. Поређења ради, у Хрватској ову накнаду добија двоструко више деце, док је у Словенији програмом обухваћено скоро 90% деце и младих. 

Социјалдемократска странка ће учинити све да у Народној скупштини спречи усвајање законских решења на штету породица и деце. Како би се заиста помогло породицама са децом, неопходно је повећати цензус за исплату дечијег додатка и на тај начин у програм укључити бар половину деце у Србији, а не само најсиромашније. Захтеваћемо и повећање износа дечијег додатка, као и једноставнију процедуру код подношења захтева.