22. јануар 2018 вести

Одговор Бориса Тадића на изјаве Марка Ђурића

Лешинари ме називају лешинаром, као што су ме издајници називали усташом и издајником, као што су ме и криминалци називали ”жутим лоповом”. Од када је света и века у политици је увек било оних који ће се владати девизом ”држите лопова”, да би крали, хушкали, убијали и лагали.

И сада док Вучић и напредњаци покушавају бесрамно да зверско убиство Оливера Ивановића претворе у још једну победу великог вође и изградњу култа личности посрамљујући читаво српско друштво, апелујем на све грађанске демократске опозиционе снаге у Србији да се уједине против ове социјалне и политичке пошасти која води Србију у ненормалност. Против оних који уместо да лече лудост, они је славе; који уместо да се боре против криминала, они краду и отимају; уместо да смирују друштво, они га лажу и хушкају једне на друге; уместо да се они извињавају, они траже извињења других. Ко год са овом влашћу сарађује више неће бити само одговоран, већ и крив за свако будуће политичко убиство, свако политичко насиље, сваки лоповлук и наше национално унижавање и срамоћење.

Док Ђурић етикетира друге као лешинаре, његов вођа Вучић одлази на Косово да поводом убиства Оливера Ивановића спроводи бесрамне представе у којима дели грађанима овце и тракторе. Представе у којима користи брутално убиство претходно сатанизованог и незаштићеног човека, да би на најпримитивнији начин подизао своју популарност и градио култ личности месије, мислећи да са пар поклоњених оваца може да избрише одговорност ове власти за враћање времена политичких ликвидација, простаклука, угрожавања живота неистомишљеника и језика мржње. Баш као у филму ”Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња”, Вучић својом представом напада здрав разум српског народа.

Борис Тадић,

Председник Социјалдемократске странке