16. фебруар 2018 вести

Оставка Стефановића због неоснованог хапшења капетана Војске Србије

          Социјалдемократска странка најоштрије осуђује привођење капетана Војске Србије В.М. од стране партијске полиције Српске напредне странке. Подржавамо  Војни синдикат Србије у њиховим настојањима да се супротставе малтретирању припадника војске од стране државних власти.

 

”Режим Александра Вучића је прибегавањем привођењу припадника војске прешао граничну линију која је политички систем делила између полу-диктатуре и отворене диктатуре. Нема сумње да ћемо се у будућности суочавати са још бруталнијим злоупотребама полиције у партијске сврхе.”, изјавио је председник Ресорног савета СДС за одбрану Константин Самофалов. Он је додао и да би министар Стефановић морао да поднесе оставку након што је капетана В.М. оптужио за напад на његове партијске војнике и упитао на основу каквих доказа министар износи овакве оптужбе и одакле му право да а приори оптужује било кога. 

 

Социјалдемократска странка још једном упозорава јавност да је посреди брутално угрожавање приватности наших грађана, на које насрћу хорде новорадикалских активиста, и да се само удруженим деловањем опозиције можемо супротставити овом злу.