8. децембар 2018 вести

Оставка Владе одмах због пљачке Телеком-Коперникус

        Социјалдемократска странка захтева моменталну оставку Владе због највеће пљачке у Србији од 2000. године у којој је Вучићев режим украо 200 милиона евра новца грађана како би финансирао медијске полуге своје аутократије. 

 

Режим је прво, поништавајући стечена права пензионера, отео од њих само ове године 200 милиона евра, да би онда Телеком за баш тај износ купио Коперникус, фирму у власништву човека блиског СНС-у. Након тога је бивши сувласник Коперникуса, а нови напредњачки тајкун и медијски могул Срђан Миловановић  новцем опљачканим од грађана купио ТВ Прву и ТВ Б92. Ова власт не само да је ослободила Карића фингираним застаревањем судског процеса, него ствара и нове Кариће и започиње нови талас медијско-криминалне тајкунизације Србије по истом рецепту по ком су то радили и деведесетих година. ”Ово је најодвратнија и најперфиднија пљачка Србије од 2000. године. Не само да режим отима новац грађана, него тај новац инвестира у инструменте за испирање мозга тих истих грађана. Пљачкају грађане како би њиховим новцем куповали медије преко којих би могли да врше још већу медијску контролу и индоктринацију, стварајући тако  услове за нове пљачке које ће уз помоћ медијске манипулације пролазити неопажено и без побуне. Вучићев режим, дакле, од Србије покушава да створи државу у којој грађани сами финансирају сопствено испирање мозга и онемогућавање сваке врсте отпора. У свакој нормалној држави за овакву пљачку би одмах пала влада!”, изјавио је председник Социјалдемократске странке Борис Тадић.

 

Позивамо грађане да дођу на протест вечерас у 18ч на платоу испред Филозофског факултета и да заједно пружимо отпор мафијашком режиму Александра Вучића.