21. фебруар 2016 вести

Поново неквалификован министар одбране


Социјалдемократска странка позива владу Србије да прекине да се игра са ресором одбране, који не може да буде полигон за непрекидно тестирање способности непроверених политичких кадрова. Чињеница да ћемо добити и четвртог министра одбране у 4 године ове власти довољно говори о томе колико влада озбиљно схвата систем од чијег функционисања директно зависи безбедност грађана Србије. Након мандата министра Гашића, који се показао крајње недораслим за вођење једног овако сложеног система, одговоран премијер би нашао адекватну замену, посебно имајући у виду Гашићеву министарску заоставштину. Афера "хеликоптер", вређање новинара, смањивање дневница војницима на понижавајућих 150 динара, чињеница да Србија није одржала нити једну озбиљнију војну вежбу од септембра, али и суманута реторика трке у наоружању са суседима само су неки од "резултата" досадашњег рада СНС-а у ресору одбране.

"На наше запрепшћење, уместо личности која би била оличење политичког искуства и знања у области одбране, те која би ублажила негативне ефекте Гашићевог министровања, премијер нас је поново "задивио" својим кадровским решењем. Уместо Гашића, данас као кандидата пред собом имамо човека кога ништа не квалификује за ову функцију.", изјавио је Константин Самофалов, председник ресорног савета за одбрану СДС. 

Зорана Ђорђевића не квалификује ниједна ставка из његове биографије за обављање функције министра одбране, баш као што је био случај и са претходним министром. С обзиром на околност да нам је из власти већ најављено да ће и ово бити привремено решење на челу министарства, СДС ће се потрудити да заиста тако и буде тако што ћемо на изборима сменити ову неспособну и неодговорну власт.