19. октобар 2018 вести

Режимски таблоиди противзаконито добијају записнике саслушања из полиције и тужилаштва

        Режимски таблоид Српски телеграф данас је објавио делове службеног записника са саслушања које је пре неколико дана у СБПОК-у и пред присутним замеником тужиоца имао председник Социјалдемократске странке Борис Тадић као грађанин, поводом случаја смрти гардиста у касарни на Топчидеру. Због флагрантног кршења члана 146 Кривичног законика, који се односи на заштиту података о личности, Борис Тадић ће поднети кривичну пријаву против овлашћених службених лица СБПОК-а и тужилаштва и  против одговорних лица из Вучићевог режимског гласила Српски телеграф. Осим тога, Борис Тадић ће поднети и пријаву Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољубу Шабићу. 

 

Иначе, председник СДС-а Борис Тадић није био обавештен у позиву на саслушање о разлозима саслушања, али је зато Курир у истом минуту када је завршено саслушање тражио коментар и већ имао сазнање о теми. То је већ недвосмислено показало да је Курир имао та сазнања и пре Бориса Тадића и да је добијао информације и током саслушања. Иначе, на том саслушању Тадић није рекао ништа ново, што поводом трагедије гардисте већ није и јавно износио у последњих 14 година. Meђутим, када су већ објављивали делове  изјаве Бориса Тадића, могли и да објаве да је предложио отварање истраге о повезаности нарко мафије са Вучићевим режимом и његову спремност да у томе учествује. Нажалост, овај случај показује да се овде не ради о истрази ради разјашњења случаја трагичне погибије двојице војника, већ о уствари медијској истрази која има за циљ борбу против политичких противника, медијско приказивање лажних помака у истрази  посебно након што су пре неколико недеља родитељи убијених војника јавно рекли да их је Вучић слагао и да никаквих помака нема, али и скретање пажње са пљачкања државе и грађана које се управо дешава.

 

Све ово је очигледан доказ противзаконите сарадње полиције, тужилаштва и режимских таблоида, а у Вучићевој Србији се такво кршење закона више ни не крије, већ отворено објављује на насловним странама његових медија. Та чињеница је сасвим у складу са Вучићевом недавном изјавом да је њему важно да медији само плаћају порезе. То је било очигледно зелено светло за све да је дозвољено брутално кршење закона док год само плаћају порезе. Вучић уствари спроводи мере за буџетску стабилност и пореску дисциплину тако што на уштрб поштовања закона подстиче криминализацију Србије.