6. април 2016 вести

СДС Београд: Ко штити градоначелника Синишу Малог од покретања истраге?

Градски одбор Социјалдемократске странке (СДС) у Београду позива Тужилаштво да испита наводе о појављивању имена градоначелника Београда Синише Малог у објављеним препискама (Panama Papers) у вези за пословањем у пореским рајевима и „оф шор“ зонама.

Подсећамо јавност да је Синиша Мали у наводима медија већ довођен у везу са  две „оф шор“ фирме чији је био директор, а за које је потврђено да су купиле 24 апартмана на бугарском приморју. С обзиром на то, сматрамо да има довољно елемената да Тужилаштво покрене истрагу и испита умешаност Малог у потенцијалне криминалне афере.

„Сматрамо да грађани Београда али и Србије морају да знају да ли су истинити наводи да је име Синише Малог везано за малверзације док је водио центар за тендере у Агенцији за приватизацију (приватизација Беопетрола, фабрике вагона Братство, малверзације са приватизацијом земљишта) као и наводи да је док је био саветник тадашњег потпредседника Владе Александра Вучића истовремено био и директор компанија у пореским рајевима и купио 24 стана на бугарском приморју“, изјавио је председник Градског одбора СДС Александар Ивановић.

Ивановић је упитао ко штити Синишу Малог од истраге Тужилаштва, упркос многобројним аферама које су у последњих пар година испливале у јавност.

„СДС поставља питање ко стоји иза Синише Малог и ко га штити од покретања истрага, упркос многобројним аферама у последњих пар година. Такође, постављамо питање да ли је градоначелник Београда „моћнији“ и од премијера Исланда, који је поднео  оставку само неколико часова након објављивања докумената (Panama Papers) у вези са рачунима у „оф шор“ зонама“, упитао је Ивановић.