25. фебруар 2016 вести

СДС Београд: Синиша Мали да смени начелника Комуналне полиције или да поднесе оставку


Признање Комуналне полиције да је у свом раду кршила законе и прописе није за похвалу, већ за санкционисање, јер такво признање без санкционисања представља удар на владавину права и правну државу. Србија не може бити правна држава уколико се одговорност за кршење закона аболира признањем. Нама је потребно преузимање одговорности, а нe признање да је закон прекршен. Управо зато, СДС захтева преиспитивање одговорности свих припадника Комуналне полиције који су oметали рад новинара „Истиномера“ и „Крика“, као и смену начелника Комуналне полиције Николе Ристића.

„Апсурдно је да начелник Ристић јавно призна да је Комунална полиција кршила законе и прописе, а да потом не сноси никакву врсту санкција. Овако озбиљни пропусти у раду институција се не могу завршити на једноставном признању. Процес утврђивања и санкционисања одговорних се мора спровести до краја.“ изјавио је председник Градског одбора Социјалдемократске странке у Београду Александар Ивановић те додао да су овакви догађаји постали карактеристика ове власти.

Изјава Синише Малог, у којој тврди да „не размишља о смени начелника Комуналне полиције“, заправо шаље поруку да начелник и припадници Комуналне полиције могу да крше законе без икаквих последица. 
„Још једном позивамо Синишу Малог да преиспита изречени став и смени начелника Ристића или да  да поднесе оставку на место градоначелника како би грађани могли изабрати новог градоначелника који ће се бринути о интересима Београђана, а не о партијским и личним интересима.“ закључио је Ивановић.