12. фебруар 2016 вести

СДС Београд: Синиша Мали демантује сам себе


Градски одбор Социјалдемократске странке у Београду закључује да су нелогичности у јучерашњим изјавама градоначелника Београда забрињавајуће и доказ наше тврдње да је у Београду извршен покушај укидања оброка у народним кухињама.     

Прво, градоначелник Мали у више наврата током дана изјављује да је мера привремена док се не оконча поступак јавне набавке, а Секретаријат за социјалну заштиту у свом саопштењу од пре четири дана наводи да „обезбеђивање пакета хране у овом тренутку није могуће“. Дан након што је СДС скренула пажњу јавности на овај проблем, градоначелник Мали је демантовао сопствени Секретаријат, и сада се поставља питање да ли је прекршио процедуру чинећи све зарад очувања сопственог рејтинга. И данас као и јуче постављамо питање зашто процедуре нису спроведене на време, због чега је више од 10.000 најугроженијих Београђана остало без хране.      

Друго, уколико су наводи о укидању оброка у народним кухињама били неистинити, зашто се градоначелник толико узбудио да је морао организовати неколико обраћања јавности у току дана као и данашњи обилазак народне кухиње?     

И треће, градоначелник је јуче гостујући на РТС-у заправо потврдио да је исплатио 168,00 динара дневне помоћи за наредних месец дана. Дан након тога оброци су се ипак појавили, те позивамо градоначелника да се договори сам са собом да ли ће помоћ бити у новцу или у храни.

„Уместо одговора на све ове нелогичности, од власти смо само чули неистините оптужбе на рачун Бориса Тадића. Будући да је манир ове власти стално пребацивање одговорности на претходну власт и фалсификовање прошлости, и не чуди да је садашњост Србије 150.000 више апсолутно сиромашних од 2012. године. Напомињем да је немогуће прехранити се са 168,00 динара дневно, тако да престаните да понижавате Београђане и уместо што се бавите својим компанијама на егзотичним острвима почните да решавате проблеме нашег града“ поручио је председник ГрО СДС Београд Александар Ивановић.