17. фебруар 2016 вести

СДС Београд: У фебруару Београд још увек под празничном расветом


Прошло је тачно 48 дана од Нове године, а Београд је и даље окићен новогодишњом расветом. Подсећамо да је градски менаџер Горан Весић јавно обећао уклањање уклањање украсне расвете до средине фебруара, али сви грађани Србије одавно знају да обећања ове власти не значе ништа. Новогодишња расвета на крају фебруара не симболизује празнике, већ неспособност и неодговорност људи који воде наш град, а који нису били у стању ни да оките Београд на време.

„Прво није био у стању да расвету постави на време, сада није у стању да је уклони до пролећа. Синиша Mали се понаша као неодговоран домаћин који кад оде из стана остави за собом укључена светла у целом стану, само што у случају неодговорног градоначелника и новогодишње расвете која и даље светли, рачуне за струју ће плаћати сви Београђани.“ изјавио је председник Градског одбора Социјалдемократске странке у Београду Александар Ивановић.

СДС истиче да је јако неодговорно понашање градске власти да у тренуцима када се грађанима смањују плате и пензије и укидају социјална давања, под образложењем мера штедње, у Београду дочекамо пролеће са новогодишњом расветом.

„Далеко од тога да је новогодишња расвета највећи проблем Београда у овом тренутку, али то је само још један у низу показатеља да Синиша Мали није дорастао за место градоначелника и тражимо од њега да моментално поднесе оставку и да настави да се бави својим компанијама на егзотичним острвима широм света.“ додао је Ивановић.