13. април 2018 вести

СДС најоштрије осуђује претње упућене одборници ДС

      Социјалдемократска странка најоштрије осуђује претње којима је изложена одборница ДС из Вршца Драгана Ракић. Док се власт хвали легитимитетом изборних резултата, овакви примери нам свакодневно показују да Вучићев режим заправо почива на претњама и уценама и да СНС управља страхом грађана, а не државом. 

 

Одборница ДС која је изложена претњама отказом и угрожавањем безбедности детета, медијском линчу и сатанизацији су нажалост још један доказ да ми данас не живимо у демократској држави, већ у аутократији у којој слобода и егзистенција нису гарантовани поштовањем основних људских права, већ искључиво чланском картом СНС-а.

 

Социјалдемократска странка пружа пуну подршку сваком појединцу који у оваквим околностима има храбрости да се одупре притисцима, јер од наше снаге да се одупремо пошасти овог аутократског режима који влада агресијом, насиљем и страхом зависи опстанак демократије у Србији. Захтевамо од надлежних институција да хитно реагују на претње којима је изложена оборница ДС и да одговорни буду санкционисани због кршења закона, а не да се пред кршењем закона затварају очи због тога што се ради о функционерима СНС-а.