19. октобар 2018 вести

СДС најоштрије осуђује претње вешањем

       Социјалдемократска странка најоштрије осуђује претње смрћу  Александру Вучићу и Ани Брнабић, које им је упутио посланик Двери Срђан Ного. Недопустиво је да претње насиљем буду средство политичке борбе и зато све време упозоравамо на пораст агресије у јавном дијалогу и опасност од тога да та агресије у речима пређе у насиље на делу. 

 

Сматрамо да је неопходно осудити такве претње без обзира на то да ли су упућене представницима власти или опозиције. Међутим, чињеница да се Томислав Николић и Александар Вучић током претходних десет година нису извинили за исте такве претње вешањем тадашњем председнику Борису Тадићу, које је 2008. у Дому синдиката изрекао Николић стојећи раме уз раме са Вучићем, говори о томе да се ова власт, нажалост, још увек није дистанцирала од политике насиља.  Подсећамо да је тадашња СРС претила председнику државе вешањем на Теразијама и упућивала му најгнусније клетве. Увек смо се борили против такве политике насиља и то чинимо принципијелно и данас не правећи разлику да ли су упућене садашњем председнику Александру Вучићу, бившем председнику Борису Тадићу или било ком грађанину.

 

Нажалост, таква принципијелност не постоји код Вучића и представника његове власти, јер су код њих осуде оваких претњи селективне, па тако Вучић сматра да је срамота када данас неко не реагује на претње упућене њему, а не сматра да је срамота не реаговати на исте такве претње упућене његовим политичким противницима. Принципијелна борба за нормалну Србију и двоструки стандарди у борби за голу власт су једна од кључних разлика између наше политике и политике ове власти.