29. децембар 2017 вести

СДС наставља преговоре о наступу на београдским изборима

     Социјалдемократска странка демантује наводе представника других странака којима најављују да је наша странка близу постизања договора са Демократском странком  и Новом странком о заједничком наступу на предстојећим изборима у Београду. Социјалдемократска странка још увек води разговоре са свим представницима проевропске грађанске опозиције и када донесемо одлуку о томе ког кандидата ћемо подржати или предложити о томе ћемо свакако одмах обавестити и јавност. До тада молимо све друге актере да не праве конфузију говорећи у име Социјалдемократске странке.

Наш став је од почетка исти, а то је да је за смену овог режима кључно уједињење опозиције и да су београдски избори шанса за почетак краја ове штеточинске власти на свим нивоима. Сматрамо да опозиција не сме пропустити још једну шансу за уједињење и разговори које водимо усмерени су и даље ка постизању договора око заједничког наступа и заједничког кандидата. И у тим разговорима и јавно апеловали смо да се не излази са најавама појединачних кандидатура пре него што се учине сви напори да дође до уједињења опозиције како опозиција не би поновила грешку учињену на свим претходно одржаним изборима. Нажалост, и овај пут смо остали усамљени у томе. 

У околностима у којима су већ, нажалост, најављене кандидатуре из редова опозиције, Социјалдемократска странке ће наставити разговоре са свим актерима и донети одлуку ког кандидата ће подржати или предложити спрам процене опште користи такве одлуке, а не појединачне или страначке. До наше коначне одлуке разговоре водимо једнако и са блоком окупљеним око кандидата Демократске странке и оним окупљеним око Драгана Ђиласа. Сматрамо да разговори о наступу опозиције на овим изборима не смеју бити битка за прво место на Титанику, већ удруживање око заједничког циља смене ове штеточинске власти. Након пет година јасно је да свако друго решење користи само Александру Вучићу.