7. јун 2016 вести

СДС неће учествовати у разговорима о формирању Владе

Социјалдемократска странка се неће одазвати на позив мандатара на разговоре о формирању Владе, јер не желимо да будемо део владајуће коалиције која је уназадила Србију у претходне четири године. Сматрамо да влада коју води СНС ни у овом мандату неће прекинути са штетном политиком, чије последице су катастрофално економско стање и уништавање демократије и правне државе.

 

”Не видимо разлог за учествовање у разговорима о формирању владе са СНС, будући да сматрамо да су управо владе које је у претходне четири године водила СНС, одговорне за стање у ком се Србија данас налази. СДС остаје снажна опозиција таквој штетној и некомпетентној политици. Залажемо се за отварање дијалога између власти и опозиције, али у тим разговорима можемо да учествујемо само као опозиција, а никако као саговорници на тему формирања владе.”, нагласио је председник СДС-а Борис Тадић и додао да апелује на будућу владу да се смањи агресија у јавном дијалогу и побољша стање демократије, како би се створили предуслови за било какав дијалог. 

 

Социјалдемократска странка наставља политичку и демократску борбу против политике оличене у несметаном рушењу центра Београда под фантомкама, јер управо таква политика је довела до урушава економије, права и демократије у Србији. Грађанима који су гласали за нас, као за снажно опозиционо оријентисану странку, дугујемо наставак недвосмислено опозиционог деловања, а за њихове интересе наставићемо доследно да се боримо у парламенту и као опозициона странка свим доступним демократским средствима.