20. јануар 2016 вести

СДС Нови Сад: Поп на цистерни - парадигма актуелне власти у Новом Саду

Градски одбор Социјалдемократске странке у Новом Саду оцењује да склоност градских челника да приређују скандале и брукају себе, Цркву али посредно и цео Нови Сад, нажалост не јењава. 

Поновно освештавање воде из градског водовода није више ни смешно, а ситуација у којој су попови који стоје на цистернама стратешки распоређени по граду  изазива осећај срамоте код већине Новосађана, без обзира на вероисповест и религиозно опредељење. 

„Поп на цистерни“ није ни религиозни ни јавно комунални „жанр“ већ атак на елементарни осећај за меру. Ово нажалост није изолован случај непримереног,  кичерајског, па чак  циркуског и скаредног поступања истакнутих представника актуелне власти у Новом Саду. Ипак „освештавање чесмоваче“ постаје парадигма тренутне власти и њиховог  доживљавања јавне функције. 

„Нови Сад  заслужује бољу власт. Град који су звали и јесте Српска Атина поједини градски челници покушавају да укалупе у свој малограђанкси и паланачки менталитет. Предстојећи избори прилика су да се овај суноврат заустави“ каже председник Градског одбора Социјалдемократске странке у Новом Саду професор доктор Георгиос Консантинидис