11. фебруар 2016 вести

СДС предала захтев градоначелнику Београда Синиши Малом за враћање оброка у народне кухиње


Председник Градског одбора Социјалдемократске странке у Београду Алекандар Ивановић данас је градоначелнику Града Београда Синиши Малом у Скупштини града Београда предао Захтев СДС-а за хитно преиспитивање одлуке Секретаријата за социјалну заштиту, којом су укинути оброци у народним кухињама за социјално угрожене Београђане.

Овом приликом, Ивановић је градоначелнику Малом у скупштинској писарници оставио и хлеб, млеко и паштету купљене за 168,00 динара, колико ће убудуће на дневном нивоу примати корисници народних кухиња, уместо оброка.
„Позивамо градоначелника Синишу Малог да са ова три производа покуша да прехрани себе и своју породицу. Производи су купљени за 168,00 динара колико ће од сада на дневном нивоу уместо оброка примати најсиромашнији Београђани.“ нагласио је Ивановић.

Ивановић је напоменуо да као последицу недоговорне социјалне политике републичке власти - смањења плата и пензија и константног повећања намета - данас имамо 150.000 грађана Србије више у апсолутном сиромаштву.
„Грађани не могу да живе од лажних обећања ове власти и сталног најављивања инвестиција, које никако да дођу. Зато је данас у Србији 150.000 нових апсолутно сиромашних више него пре 2012.“ закључио је он.

Фото: www.espreso.rs 
Видео: СДС