22. октобар 2018 вести

Шешељ преко Вучићевих таблоида упутио зверске претње насиљем Борису Тадићу

      Након што је Вучићев таблоид Српски телеграф противзаконито објавио записнике са саслушања Бориса Тадића из СПБОК-а, његови таблоиди настављају са сатанизацијом Бориса Тадића, објављујући зверске претње Вучићевог ментора Шешеља и лажно га оптужујући да му смета истрага о убиству гардиста, што је бесмислица будући да је управо Тадић иницирао другу независну истрагу након што је прва званична утврдила да су гардисти убили један другог. Да Тадић није иницирао ту другу истрагу и до данас би трагично настрадали младићи били означени као убице на основу званичне истраге. 

 

Претње киднаповањем и бруталним насиљем какве је данас осуђени злочинац против човечности Шешељ упутио председнику Социјалдемократске странке Борису Тадићу су незапамћене у политичком животу Србије. Подсећамо да му је пре извесног времена и у скупштини претио клањем и да нико од представника власти није на то реаговао, као ни тужилаштво и полиција. А успут подсећамо да очекивано није реаговао ни његов најбољи ученик Александар Вучић, који је на претњу вешањем упућену њему и Брнабић пре неколико дана рекао да је срамота на то не реаговати. Вучић нам, дакле, поручује да је срамота не реаговати само на претње насиљем упућене представницима режима, док претње упућене опозији су очигледно пожељне и високо промовисане кроз режимске таблоиде, а не за осуду или реакцију надлежних институција. Указујемо јавности и на то да овакве претње и сумануте и лажне оптужбе за умешаност у шверц наркотика, долазе након што је Борис Тадић годинама јавно говорио о повезаности Вучићевог режима са организованим криминалом и нарко мафијом и након што је током давања изјаве у СБПОК-у предложио да се отвори истрага о тој повезаности и исказао спремност да помогне у тој истрази. 

 

Пре него што лично предузме правне кораке, Борис Тадић ће сачекати неко време како би дао прилику тужилаштву да у складу са законом и властитим надлежностима   овај пут самостално предузме истрагу против Војислава Шешеља и тиме докаже да је независно од Вучићевог режима, коме је Шешељ портпарол мрачне стране њихове политике, а ког су они на велика врата вратили у скупштину и политички живот.