13. април 2018 вести

Тадић: Мишковић оголио Вучићеву власт

У својој аутобиографији Мирослав Мишковић износи одређена признања, која имају изузетан политички значај, јер у потпуности огољавају ову власт. Због коначне истине о томе ко је тајкунизовао Србију и ко урушава правну државу зарад личних интереса, неопходно је скренути пажњу јавности на неколико ствари које износи Мишковић након вишегодишњег ћутања.

Наиме, Мишковић наводи да је када је сазнао да ће бити ухапшен позвао свог ”великог пријатеља тадашњег председника Томислава Николића”, који му је током тог разговора обећао да неће доћи до хапшења. Поред тога, Мишковић износи да га је Вучић ухапсио на основу истраге која је започета и вођена у време мог председничког мандата. Ове Мишковићеве речи доказују коначно да су Вучић и Николић годинама лагали грађане оптужујући претходну власт за тајкунизацију Србије, док су уствари они све време били пријатељи са истим тим Мишковићем. Као што су потом били и коалициони партнери са Карићем, који је и ослобођен у време њиховог мандата, баш као што ће бити и Мишковић. То је само део процеса тајкунизације и криминализације Србије под овом влашћу у ком се криминалци ослобађају застаревањем кривичних поступака, рехабилитују тајкуни из деведесетих и стварају потпуно нови тајкуни у оквиру напредњачке олигархије. Толико, коначно, о томе ко је тајкунизовао Србију.

Друго, ове Мишковићеве речи доказују да ми, упркос томе што смо покренули истрагу против Мишковића, нисмо хапсили људе без довољно доказа зарад политичких поена и популизма. Сада је коначно јасно да су све Вучићеве и Николићеве оптужбе о тајкунизацији Србије у време мог мандата биле лаж по принципу ”држ’те лопова” и сасвим је очигледно да је Мишковић био финансијер СНС-а, што је и сам Николић једном приликом потврдио. Дакле, не само да је лаж да смо ми у време власти штитили тајкуне и да су нас финансирали, него су финансирали нашу тадашњу опозицију, а садашњу власт, инвестирајући тиме у смену наше власти, која се најодлучније и најснажније борила против организованог криминала и корупције. Напредњаке су на власт довели они којима та борба није одговарала, тако да је ова власт пројекат тајкуна и криминалаца, а таоци тог пројекта су већ више од пола деценије сви грађани Србије.

Подсећам да је Вучић своју популарност изградио управо на платформи хапшења Мишковића. Сада је та платформа коначно демонтирана, као што је демонтирана и Вучићева лажна борба против корупције. Након овога, као Вучићева једина платформа остају огољене лажи. Истовремено коначно је огољено да је истина све оно што годинама говорим-борили смо се против тајкунизације и криминализације Србије на законит начин, Мишковић није био финансијер ДС-а у време мог мандата, већ СНС-а и нисмо урушавали правну државу хапсећи људе без довољно доказа зарад политичке популарности. Србијом данас владају следбеници ратних хушкача деведесетих и починиоца злочина против човечности, о чему сведочи и последња пресуда Шешељу. Србијом данас владају корупционаши и политички и лични пријатељи тајкуна, о чему сведочи не само казивање Мишковића, већ и наша свеукупна реалност под влашћу Вучића, који победу на председничким изборима слави раме уз раме са Карићем.  Поносан сам што сам увек био противник и таквих људи и њихове политике.

Борис Тадић,

Председник Социјалдемократске странке