22. март 2018 вести

Тадић: Позивам Вучића на ТВ дуел о Косову

       Будући да Александар Вучић све време оптужује бившу власт за косовски проблем и обмањује грађане, позивам га на ТВ дуел у ком бисмо јавно укрстили аргументе и чињенице пред грађанима Србије о овој теми. Сматрам да грађани имају право да буду упознати са пуном истином и да је кукавички да константно упућујe оптужбе, које су у условима медијске блокаде једностране и без могућности да јавност чује и другу страну. 

 

Од доласка на власт 2012. године Вучићu su оптужбе на рачун бивше власти кључни одговор на сваки проблем, од економских до косовског. Уколико стоји иза својих речи које тако снажно свакодневно заступа, председник Србије не би требало да има проблем да онда јавно одбрани те речи у дуелу са бившим председником. Разумем да таква врста ТВ дуела не спада у уобичајену праксу у Србији, али истовремено у нашој историји нисмо се суочили ни са феноменом да нека власт у толикој мери пребацује одговорност на бившу власт и да су им такве оптужбе готово једини одговор на свако питање пред нашом јавношћу. Ако је то нормална пракса, онда би требало да буде и нормално да се омогући грађанима да у ТВ дуелу чују и другу страну. Свакако није нормално да на моју јасну аргументацију о улози и формулацији питања пред Међународним судом правде, Вучић одговара кроз уста дежурног и осведоченог клеветника Јованова примитивним одговором да је питање ”тупаво”. Неодговорно је да примитивизам клеветника буде једини одговор власти поводом овако озбиљних националних питања и једнако озбиљних оптужби на рачун бивше власти. 

 

Сматрам да је овакав ТВ дуел посебно значајан и неопходан на тему Косова, јер се ради о највишим националним интересима и недопустиво је да наша јавност о тако важном питању буде изложена само фалсификовању историје и испирању мозга лажима. Зато позивам Александра Вучића да коначно покаже храброст и прихвати ТВ дуел, на који га позивам не као представник опозиције, већ као бивши председник Србије и највиши представник власти коју Вучић оптужује за све недаће са којима се наша земља суочава од 2012. године. Није никаква храброст, ни политичка вештина заузети све медије и грађанима свакодневно сервирати лажи, знајући да у оваквим медијским условима нико на њих не може једнако да одговори. Александар Вучић дугује свим грађанима Србије и посебно својим гласачима овакав дуел, након што их више од пола деценије убеђује да је бивша власт крива за све. Уколико одбије овај дуел, биће то највећи доказ не само његовог људског и политичког кукавичлука, већ и тога да све време од доласка на власт обмањује јавност пред којом иза својих речи може стати само у монолозима у режимским медијима. 

Борис Тадић, 

Бивши председник Србије