19. март 2018 вести

Тадић: Режимски таблоиди заташкавају криминализацију Србије од стране власти, а неистинама криминализују опозицију

       Дневни лист Курир објавио је данас ноторну лаж да сам возио аутомобил првооптуженог за шверц наркотика Дарка Шарић. У овом дневном листу је наведено да је ту лаж у изјави пред судом изнео Бобан Стојиљковић, коме се суди због сумње да је учествовао у Шарићевој организацији шверца наркотика. 

 

Да је то лаж наравно зна и редакција Курира, јер је опште познато да председник републике као штићена личност не вози сам, а ауто у ком сам се возио, као и послове обезбеђења, по закону су били у надлежности Војске Републике Србије, односно специјалне јединице војске Кобре. Дакле, као председник Србије возио сам се у војном аутомобилу, а свакако не у неком заплењеном од Дарка Шарића и припадника његовог клана. 

 

Наравно да су и новинари Курира такође упознати са тим да је то питање регулисано законом, али оваквим лажним вестима покушавају да ме као бившег председника који је био на челу Савета за националну безбедност и водио стратегију за борбу против организованог криминала, повежу са криминалом оваквих објављивањем сензационалистичких лажних вести. Посебно је занимљиво да се то дешава сада када готово свакодневно износим доказе о криминализацији Србије од стране овог режима, што медији све време заташкавају. Зато ни не чуди да нам данас осумњичени за шверц наркотика објашњавају са насловних страна режимских таблоида шта је истина, а шта лаж. Подсећам да је у време мог председничког мандата оптужен Дарко Шарић и да смо у то време оборили глобални рекорд по заплени наркотика. Такође подсећам, али и упозоравам,  да су се Шарић и његови сарадници добровољно предали након промене власти, имајући поверење у овај режим. Данас се осумњичени за најтежа кривична дела ослобађају застаревањем процеса и постају угледни грађани. Данас режимски таблоиди изјавама припадника нарко клана криминализацијом опозиције покушавају да прикрију да је овај режим дубоко криминализовао Србију. 

Борис Тадић

Председник Социјалдемократске странке