30. март 2016 вести

Тадић са америчким амбасадором о урушавању демократије у Србији

       Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић састао се данас са амбасадором САД Кајлом Скатом. Тадић је са амбасадором Скатом разговарао о актуелној политичкој ситуацији уочи парламентарних избора и исказао забринутост због недемократске атмосфере у којој се одвијају избори. 

Амерички амбасадор је са Борисом Тадићем продискутовао најзначајнија питања и изазове са којима се Србија суочава, са посебним освртом на изборну кампању која је у току. Амбасадор Скат је говорио о потреби да предстојећи избори буду слободни и демократски. Он је посебно нагласио да пружа подршку за формирање јаке и слободне опозиције и  указао значај слободног приступа медијима за опозицију. 

Током разговора са америчким амбасадором Тадић је изразио забринутост због урушавања демократских постигнућа српског друштва. ”У атмосфери урушавања основних демократских вредности, фер избори су готово немогући. Опозиција, која је претходно финансијски уништена под изговором мера штедње и која нема слободан приступ медијима, се суочава са тешким изазовима током кампање.”, нагласио је Тадић. Он се осврнуо и на веома лоше економске перспективе Србије, али и на манипулисање медијима у којима се јавности приказују нереални економски успеси.