13. април 2018 вести

Тадић: Слом парламентаризма у Србији

        Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић данашње удаљавање са седнице шефа посланичке групе СДС Марка Ђуришића, који је претходно тражио утврђивање кворума, оцењује као потпуни слом парламентаризма у Србији. 

 

”Не само да је председница Скупштине Маја Гојковић председавала седницом без утврђивања кворума, него је и у складу са недемократским и бахатим манирима ове власти, удаљила са седнице шефа наше посланичке групе Марка Ђуришића, јер је пословнички тражио утврђивање кворума.” подвукао је Тадић и упозорио да је то  врхунски скандал и недвосмислен показатељ коначног слома парламентаризма у Србији под Вучићевим режимом. 

 

Социјалдемократска странка захтева хитну смену председнице Скупштине Маје Гојковић, која константно током свог мандата унижава институцију парламента и онемогућава представницима грађана да свој посао обављају у складу са законом и обавезом према грађанима које представљају. Скупштина Србије у мандату Маје Гојковић функционише као  филијала владајуће странке која приватизује све државне институције, па и највише представничко тело грађана Србије. Улога скупштине не сме бити форма стварања привида постојања демократије, већ место на ком се суштински морамо борити против аутократије у којој је један човек изнад свих закона и институција.