28. март 2018 вести

Уместо подметањем клеветника Јованова, Вучић да одговори ТВ дуелом на јавном сервису

      Уместо одговора на мој позив на ТВ дуел на тему Косова, Вучић и даље одговара кукавички кроз уста осведочених партијских клеветника. И даље позивам Александра Вучића да пристанком на ТВ дуел на јавном сервису РТС омогући грађанима да чују пуну истину о генези стварања и решавања косовског проблема.

 

Понављам да га на овај дуел не позивам као представник опозиције, већ као бивши председник Србије. Ако Вучић стоји иза својих речи и речи свог партијског клеветника Јованова да је бивша власт одговорна за проблеме на Косову, онда не би требало да има проблем да такву оптужбу и докаже у размени чињеница и аргумената у том дуелу. У време мог председничког мандата не сећам се да ми је упућиван позив на дуел. Међутим, да ми је све време кључни одговор на све проблеме била оптужба одређеног појединца или власти коју је представљао, не да бих прихватио позив на дуел са њим, него бих му и сам упутио такав позив. Сматрао бих неодговорним према грађанима Србије да им не омогућим да чују и другу страну и да веродостојност својих речи базирам искључиво на монолозима у којима једнострано упућујем оптужбе, а немам храбрости да дозволим да ми се одговори на њих. 

 

Уколико Александар Вучић не прихвати позив на ТВ дуел, то ће свакако бити признање да му је једини одговор на све примитивна саопштења дежурних клеветника. Уместо одговорности према нашој јавности по питању највиших националних интереса и показивања елементарне храбрости и принципијелности да иза својих речи стане онолико снажно колико их изговара, Вучић наставља да примитивизује политику у Србији и поништава институцију дијалога. 

Борис Тадић

Бивши председник Србије