15. март 2018 вести

Вучић да отворено каже који опозиционари му подносе извештај и престане са примитивизовањем политике у Србији

Председник државе Александар Вучић је јуче изјавио да му два опозициона лидера подносе извештај о томе шта се дешава на састанцима опозиције. Социјалдемократска странка позива Александра Вучића да, уколико је то истина, јавно каже о којим лидерима се ради и да престане да примитивизује политику у Србији вечитим мистификацијама и теоријама завере.

Манир председника Вучића је да своје тврдње константно поткрепљује мистичним примитивним инсинуацијама и недореченостима. Тако су му садржај састанка пренела ”нека два опозициона лидера”, као што Србију хоће да дестабилизују ”неке стране силе” и ”неки страни амбасадори”. Сврха оваквог манипулаторског и неозбиљног понашања је да оставља сумњу да то може бити било који опозиционар, било који страни амбасадор итд.

Позивамо Александра Вучића да јавно каже о коме говори и да престане да од Србије прави тајно друштво, а од обраћања председника државе ријалити програм и квизове погађања и асоцијација. Та врста аргументације је својствена политичким манипулаторима, али не и озбиљним државницима. Таквим понашањем Вучић примитивизује политику у Србији, сводећи политичку комуникацију на ниво чаршијског трачарења.