23. новембар 2018 вести

Вучићеви СА одреди кренули и у физички обрачун са опозицијом

     Након што је последњих дана максимално појачана медијска сатанизација и оркестрирана кампања Вучићевих пудлица - страначких функционера и кохорти режимских тзв. аналитичара и новинара, Вучићеви лични криминалци претукли су вечерас Борка Стефановића и његове сараднике пред трибину Савеза за Србију у Крушевцу. По фашистичком пропагандном методу вербално насиље над политичким противницима служило је као позив и својеврсна дозвола и за активирање физичког насиља. По гебелсовској логици, коју овај режим све време примењује, политички противници се прво облате бруталном пропагандом, прогласе за издајнике и лопове, што је све припрема за закономерно физичко насиље, а неретко и убиства политичких противника. 

 

Подсећамо да је само пре неколико дана Александар Вучић лицемерно јавно позвао своје чланове на одмерене и пристојне реакције према онима који их критикују, а данас су његови батинаши брутално претукли с леђа представнике опозиције. И док је Вучић  говорио о томе како је Србија под његовом влашћу демократска земља у којој је критика дозвољена, његове пудлице су биле на задатку убеђивања јавности како опозиција у служби страних агентура води специјални рат против Вучића, односно против Србије.  Упркос свом лицемерју којим покушава да прикрије праву природу свог режима, вечерашње слике окрвављених глава његових политичких противника су права слика Вучићевог режима, а напад са леђа је сведочанство о кукавичлуку ове власти. 

 

Позивамо опозицију да буде солидарна у сваком тренутку са свима који су изложени вербалном и физичком насиљу, без обзира на то којој странци или блоку припадају и на уједињавање у борби против ове насилничке и криминалне власти. Напад на сваког од нас је напад на демократију и нормалност у Србији. Вербално насиље је увек само припрема за физичко и трагична историја нас учи да овакви режими увек на почетку  убеђују јавност у личну и политичку неморалност својих политичких противника, а онда над њим врше и физичко насиље. Након власти оваквих режима остаје пустош не само када су у питању демократске вредности, већ и економска егзистенција грађана и  на крају и опстанак државе.