26. октобар 2018 вести

Вучићеви таблоиди у заносу лажи о политичким противницима дискредитују и Меркел

      Након данашње трибине ”Данас”-а на Сајму медија на којој су учествовали председник Социјалдемократске странке Борис Тадић и један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас, режимски таблоиди су одмах пожурили да објаве нове лажи кроз уобичајено кривотворење и спиновање речи и дела својих политичких противника. Међутим, у недостатку креативности, времена или елементарног разумевања политике овај пут су Вучићева гласила у жељи да дискредитују Тадића и Ђиласа, заправо покушали да дискредитују и немачку канцеларку.

 

Наиме, током трибине одговарајући на питања о својој косовској политици Борис Тадић је рекао да он није пристао на захтев Ангеле Меркел за укидањем српских институција на северу Косова и да су јој рекли да ”може да иде кући” са захтевом за поништењем легитимних српских интереса на Косову. Да би се прикрила истина, коју годинама бесомучно покушавају да замагле свакодневним лажима и оптужбама на рачун бивше власти, да је управо Вучићева власт пристала на предају наших легитимних интереса, његови таблоиди су похитали да објаве да је ”Тадић начисто полудео” и да се ”хвали како је заједно са Ђиласом терао Ангелу Меркел из Србије”. Јасно је наравно да нико није терао Меркел из Србије, већ да јој је речено да ће се вратити назад за Немачку са тим неиспуњеним захтевом. 

 

Mеђутим, у покушају дискредитовања Бориса Тадића, Вучићеви медијски послушници су заправо дискредитовали и Ангелу Меркел. Прво, да је немачка канцеларка терана из неке државе, она и држава коју представља би сами реаговали на такав дипломатски скандал, а не чекали 2018. годину да их ”бране и реагују Вучићеви таблоиди”. Друго, скандалозна је неодговорност да се чак и државници других земаља користе као инструмент гебелсовске политичке борбе коју Вучић спроводи већ пуних шест година, јер је нус појава таквог покушаја урушавања угледа политичких противника заправо  и урушавање угледа Србије. Баш као што је застрашујућа неодговорност да председник Србије подржава антисрпску пропаганду Тачија и Харадинаја, само да би лажно оптужио бившу власт за предају интереса на Косову и прикрио да заправо он чини то за шта друге лажно оптужује. Замолили бисмо режимске таблоиде да исправе лажно пренете речи Бориса Тадића са данашње трибине, јер користећи немачку канцеларку као инструмент њиховог бедничког спиновања не само да показују сопствену немоћ, већ урушавају и углед Србије. Лажно оптуживати бившег председника Србије да је ”терао” немачку канцеларку увелико превазилази штету коју режимски таблоиди желе да нанесу Вучићевим политичким противницима.