12. фебруар 2018 вести

За Вучићеву партијску војску из буџета Београда потрошено 30 милиона евра

      Забрана запошљавања у јавном сектору је само један у низу инструмената манипулације ове власти, коју лицемерно представљају као економску меру штедње. Овом забраном СНС је заправо монополизовала одлуке о томе ко може да буде запослен у државном управи, а ко не. Од законске забране запошљавања и смањења плата у државној управи, трошкови само за администрацију у Београду су у претходне три године у просеку повећавани за 6 милиона евра годишње. 

Према подацима о извршењу буџета на нивоу Града Београда, расходи за плате су у 2015. године били већи од претходне године за 4,8 милиона евра, а у 2016. у односу на 2014. годину за 5 милиона евра. У 2017. години, према последњем ребалансу буџета, расходи за плате су били већи за 7,8 милиона евра. Ако се узме у обзир да је од новембра 2014. године у примени  Закон  којим је нето основица плата умањена за 10 одсто расходи за плате је требало да буду  нижи за најмање 4,5 милиона евра годишње. Уместо тога за три године незаконито је потрошено додатних 13,5 милона евра. 

То најбоље доказује како у реалности изгледају мере које ова власт обмањујући грађане представља као мере штедње. Док су штедели грађани и док су грађанима смањивање плате и пензије, за три године за буџетску мафију Александра Вучића, Горана Весића и Синише Малог, из градске касе отишло око 30 милиона евра. Зато су избори 4. марта прилика коју не смемо пропустити да ослободимо Београд, а потом и целу Србију.