25. мај 2016 вести

Захтевамо најхитнију реакцију надлежних органа поводом смрти сведока рушења у Савамали

Градски одбор Социјалдемократске странке у Београду захтева од надлежних органа да најхитније испитају околности под којима је преминуо сведок рушења у Херцеговачкој улици у Савамали Слободан Танасковић. Посебно је битно испитати ове околности због чињенице да је током рушења Танасковић био изложен малтретирању, као и да је био лишен слободе од стране групе рушитеља под фантомкама. 

„Сматрамо да је неопходно да надлежне институције што хитније изађу у јавност са резултатима истраге и веродостојним лекарским извештајем о узроку смрти преминулог чувара и непосредног очевица рушења у Херцеговачкој улици. Недопустиво је да ни након месец дана од рушења објеката немамо помака у истрази, што након смрти једног од сведока цео случај чини још више забрињавајућим и зато инсистирамо на што хитној реакцији надлежних органа.“ изјавио је председник ГрО СДС Београд Александар Ивановић, те додао да је потребно посебно испитати и наводе које је данас објавио Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић.

СДС још једном позива своје чланство, као и грађанке и грађане Београда, да  се придруже мирном протесту поводом догађаја у Херцеговачкој улици, који ће се одржати данас у 18 часова испред Скупштине града Београда.