26. јануар 2018 вести

Заједничко саопштење опозиције -

Договор опозиције о протесту испред РТС-а и контроли избора

       Представници 12 опозиционих странака и покрета одлучили су данас да 4. фебруара заједнички организују протест испред зграде Радио телевизије Србије због континуираног кршења закона и блокаде опозиције на јавном сервису. Такође је договорена сарадња опозиције на контроли избора, ради заштите изборне воље грађана.

На протесту испред РТС захтеваће се да тај и други медији поштују закон и стандарде струке и обезбеде равномерну заступљеност политичких актера. Биће затражена и смена директора и уредника информативног програма због вишегодишњег незаконитог, политички пристрасног рада. Опозиција ће формирати одбор за организацију протеста испред РТС, као и радну групу за сарадњу у контроли избора.

Договор су направили, азбучним редом, представници Демократске странке, покрета Доста је било, Левице Србије, Народне странке, Покрета слободних грађана, Покрета за преокрет, Покрета против диктатуре, Социјалдемократске странке, Српског покрета Двери, удружења Шта радите бре и странке Заједно за Србију.