13. фебруар 2018 вести

Ђуришић: После 4. марта наставићемо да ослобађамо Србију

Марко Ђуришић потпредседник СДС рекао је да је Србији потребна јака политичка организација каква је некад била Демократска странка, која може да окупи стручне људе и унапреди развој града, као и да то не може да постигне ниједан појединац.

"Морају да се врате стручни људи који ће помоћи да се Београд боље развија, да немамо пројекте крупног капитала које гуше град, попут Београда на води. То није нешто што је потребно грађанима", рекао је он у Дану уживо.

 Он је казао да пет година ниједан инфраструктурни пројекат у граду није урађен, и додао да је сигуран да ова власт сигурно неће изградити метро.

"Нама дајем највећу шансу да га изградимо јер имамо највише стручних људи", казао је.

Коалиција око ДС се ујединила са идејом да поново окупимо квалитетне људе, каже, а "не да градимо култ личности".

"Идеја је да направимо институцију где ће се вратити људи који ће идејама моћи да помогну разој града. То не може ниједан појединац. Ова идеја није за окупљање око поједница, него око јаке институције каква је била ДС", каже Ђуришић.

Он је додао да се живот у Србији неће завршити 4. марта, после београдских избора.

"После 4. марта наставићемо да ослобађамо Србију. Не коалицијом већ прављењем јаке политичке организације каква је некад била Демократска странка. Окупљање око појединца није довољно. Не можете политику да водите тако. Потребно је да имате странку, хиљаде људи стручне за све области у Србији", поновио је.

Ђуришић је рекао да је сигуран да је то једини пут за промену.

"Морамо да пробудимо наду код људи да је промена могућа. Промениће се власт у Београду, али то није довољно", закључио је он. 

Извор: Н1

Фото: Н1