1. фебруар 2016 вести

СДС Ниш: Министарство финансија обуставило трансфер новца Нишу

Шеф одборничке групе Социјалдемократске странке у Нишу Милош Симоновић изјавио је данас да је Нишу обустављен редовни ненаменски месечни трансфер који република пребацује локалним самоуправама и то „по први пут у историји“.


Како наводи бивши градоначелник Ниша, Министарство финансија није пребацило новац Граду због непоштовања Закона о роковима измирења новчаних обавеза и због константне блокаде нишких школа.

"Градски одбор СДС сматра да је ово наставак урушавања градских финансија које је последица неспособности, незнања али и недостатка интересовања бахате градске власти да на адекватан начин управља јавним финансијама. Ово је још један доказ да Ниш има најнеспособнију локалну власт, оличену у градоначелнику и његовим сарадницима, која је градска предузећа, установе и школе довела до колапса" рекао је Симоновић.

Социјалдемократска странка истиче да се градска власт понаша неодговорно и да од 2012.године само окривљује претходну власт. 
"Питамо се како је председник Сталне конференције градова и општина, наш градоначелник Зоран Перишић, довео град у овакву ситуацију и дозволио да Ниш буде први и једини велики град у Србији коме Министарво више не може да толерише погрешне и бахате потезе у руковођењу градским финансијама, иако је то чинило пуне две године. Питамо градоначелника да ли ће неко да одговара што су константно, уназад неколико година, готово све нишке школе у блокади, и ко је себи дозволио превелики луксуз да школе и комуналне системе доведе у овакво стање" рекао је Симоновић.

Извор: www.blic.rs 
Фото: www.blic.rs