4. фебруар 2016 вести

СДС Војводина: Влада жели да уништи пољопривреднике

НОВИ САД - Покрајински одбор Социјалдемократске странке (СДС) најоштрије је данас осудио одлуку Владе Србије да умањи субвенције за ратарску производњу, оценивши да влада ради на "уништавању" домаћих пољопривредника, села и пољопривреде.

"Ако се настави ова политика према аграру, храна за осиромашене грађане Србије, са већ умањеним платама и пензијама, у будућности може бити знатно скупља а за многе и недоступна, а наша пољопривреда потпуно неконкурентна", навео је СДС у саопштењу.

Та странка је оценила да је смањењем субвенција српски аграр доведен у још гори положај у односу на земљораднике у окружењу.

СДС је додао да је то "само још један у низу потеза чији је циљ уништење домаћих пољопривредника, након доношења Закона о пољопривредном земљишту, грешке у прорачуну средстава за субвенције у 2015. години од 6,8 милијарди динара, смањења буџета за пољопривреду у односу на прошлу годину за милијарду динара".

"Подстицаји у пољопривреди не могу бити трошак већ инвестиција, када се има у виду да је наша пољопривреда у прошлој години остварила суфицит од 1,2 милијарде евра", наводи се у саопштењу.

Извор: www.rtv.rs