23. јануар 2016 вести

Суботица: Потписан споразум између градских одобра СДС и НПС

Саопштење за медије поводом потписивања споразума о стратешкој сарадњи између градских одбора Социјалдемократске странке и Народног покрета Србије у Суботици.

 
Данас, 22.01.2016., на Отвореном универзитету  потписан је споразум о стратешкој сарадњи између градских одбора Социјалдемократске странке (СДС) и Народног покрета Србије (НПС) у Суботици.

Циљ успостављања ове сарадње је унапређење рада обе организације, улагање у развој шире друштвене заједнице и спремање и организација савеза за предстојеће изборе, што је заправо само логичан наставак споразума на републичком нивоу који су председници Борис Тадић и Мирослав Алексић потписали у октобру. Ми смо јасно опредељени у намери да се само заједничким и поштеним деловањем свих партија које додју у наш Савез, међусобним уважавањем и поштовањем, може сменити актуелна власт и живот грађана променити на боље јер су резултати актуелне локалне власти веома скромни те наше удруживање представља једини отпор. Сигурни смо да ћемо овим окупљњем око програма, који ћемо предложити и осталим странкама у нашем граду у наредном периоду бити адекватна и једина алтернатива. Нашим савезом Суботичани на политичкој сцени добијају опцију за коју ће гласати, а ми ћемо својим радом на терену учинити да свим суграђанима дамо могућност да гласају за, а не да гласају против као што је то веома често до сада био случај. Сви они коју буду гласали за наш савез ће гласати за позитивну Суботицу за коју ћемо учинити све да буде најбоља локална самоуправа у Србији и региону.

Наша Суботица је универзитетски град, и то је стратешка предност нашег града, неовисно о евидентним проблемима образовних профила и усклађивања са тржистем, о броју одељења у средњим школама који је сваке године све мањи и мањи. Ти млади образовани људи у колонама нажалост одлазе из нашег града и ми смо данас потписујући овај наш споразум о стратешкој сарадњи показали намеру да ову власт променимо и уведемо нове вредности заједно са грађанима овог града, вредности где ћемо имати ту врсту промишљености да се међусобно договарамо и да имамо одговорност за речено, одговорност за урађено и одговорност за неурађено. Зато смо и одлучили да овим коалиционим споразумом данас промовишемо и бранимо грађанску Суботицу која по нама мора поново да постане снажан економски и регионални центар Бачке. Наш град нема више времена да чека зато смо потписујући овај споразум отворили врата свим политичким странкама, појединцима, синдикатима и свима онима који могу да било шта ураде за једну нову другачију и бољу Суботицу са једном енергијом коју ћемо сви заједно прикупити и учинити да наш град буде бољи.

Извор: www.subotica.info
Фото: www.subotica.info