3. март 2020 вести

Борис Тадић у вишедневној посети Вашингтону

Вашингтон- Бивши председник Србије Борис Тадић испред Мадридског клуба од јуче борави у вишедневној посети Вашингтону. Током ове посете Борис Тадић се, између осталог, састао и са представницима Светске банке и Карнеги фондације. 

 

На састанку са директором одељења Светске банке за превенцију конфликта и насиља Френком Бускеом разговарали су о сарадњи у превенцији конфликата и успостављању одрживог мира у жариштима конфликата на подручјима широм света. Борис Тадић је разменио своја искуства као бивши председник Србије у успостављању процеса помирења на Западном Балкану и указао на то као модел који може бити примењив и у другим конфликтним и постконфликтним подручјима која се суочавају са сличним изазовима, али и упозорио на рањивости тог процеса. 

 

Борис Тадић данас у Вашингтону учествује на округлом столу у седишту међународне Организације америчких држава на тему проналажења оквира за решавање проблема масовних миграција. До краја његове посете најављено је да ће се састати са представницима више међународних организација, између осталог и са представницима  Уједињених нација и Међународног монетарног фонда.