9. новембар 2019 вести

Борис Тадић: ”Вучић лажима спроводи предизборну крађу”

Одговор Зоране Михајловић на конкретне податке које смо изнели, а који доказују да се ова власт кити туђем перјем, још једном осветљава брутално пропагандистичко лице Вучићеве власти. Када министарка може да одговори само на нивоу коментара бота то показује само да ова власт нема ниједан аргумент и да је примитивна пропаганда једино што могу да понуде грађанима. 

 

Класично гебелсовско хушкање на политичке противнике у сврху скретања пажње је када министарка каже да подаци које смо изнели, а који доказују да ова власт лаже грађане Србије, показују да се ја не радујем ”напретку Србије”. To би било исто као када би на оптужбе за плагирање докторске дисертације Синише Малог, одговор био да није важно да ли је плагијат, него да ли се радујемо што је Мали постао доктор наука. Тако ни подаци које смо изнели немају никакве везе са односом према напретку Србије, него са односом према ноторним лажима. На основу таквих лажи обманути грађани дају гласове аутократској власти, а јачање такве власти свакако није нешто чему би требало да се радује било ко, осим Вучића и његове олигархије. Министарка Михајловић је намерно промашила тему, јер огољавање лажи ове власти није битно због тога да бисмо утврдили ко се радује напретку Србије и ко је више километара путева изградио, већ да би грађани Србије могли да на изборима имају право на слободан избор на основу истинитог и пуног информисања. Проблем са присвајањем резултата туђег рада је што обманути грађани гласају на основу лажних успеха за власт која нема резултате и што на основу тако добијених избора Србија наставља да има власт која је води у пропаст. Баш као што није питање ко се радује чињеници да је Мали докторирао, већ што плагијатор постаје доктор наука. А током Вучићеве власти фалсификовање и плагирање је постало званична државна политика, а плагијатори су истовремено и лажови и лопови. Ова власт не плагира само докторске дисертације и дипломе и не преузима само резултате туђег рада и туђе успехе, већ су плагирали и туђу идеологију и кључне стратешке циљеве и свакодневно фалсификују прошлост.

 

Изборна крађа се дешава и данас, јер се и данас грађанима ускраћује право на информисаност,  а самим тим и на слободан избор. Вучић заправо седам година остварује предност управо оваквим начином крађе пре избора. И док су политички наивни усмерени на спречавање изборне, све време се дешава предизборна крађа. Доказ за то је поређење броја грађана који ће и данас путем медија бити у прилици да чују пропагандистичко саопштење Зоране Михајловић и титоистички самохвалоспев Александра Вучића са бројем грађана који ће моћи да чују да је  заправо у време нашег преузимања власти 2008. године на целој траси Коридора 10 недостајало 320 километара аутопута и да смо ми у нашем мандату од тога завршили 170, а ова власт 150 километара. И да смо на том коридору изградили мост на Ади, Пупинов мост и извршили комплетну реконструкцију моста Газела. Коликом броју грађана ће бити медијски доступна информација да смо за целокупну трасу завршили и сва пројектовања, финансирања, тендере и скоро целокупну експропријацију, као и део радова који су они касније само довршили? И коликом броју грађана ће бити објашњено да је то заправо најтежи део посла, а да је Вучићева власт само технички спровела по преузетим обавезама најлакши део посла и то мање од пола, а за скоро двоструко више времена? Највећи број грађана Србије ни данас неће моћи да чује ту истину, док буду слушали како Вучић остварује ”историјски успех о ком су други могли само да сањају”. Зато је за демократију и напредак Србије кључни услов за  фер и поштене изборе спречавање овакве Вучићеве предизборне крађе борбом за истину и слободне медије. 

Борис Тадић