18. мај 2018 вести

Даница Грујичић слагала да је Борис Тадић укинуо програм праћења деловања осиромашеног уранијума

       Социјалдемократска странка обавештава јавност да је др Даница Грујичић изнела неистине на трибини одржаној 16. маја на Правном факултету, које је потом објавило и режимско гласило Информер, тврдећи да је Борис Тадић као министар одбране укинуо програм праћења деловања осиромашеног уранијума. 

 

Истина је да је тај програм покренут пре министарског мандата Бориса Тадића, а да је укинут 2005. године, у време владе Коштунице и Лабуса, годину дана након престанка Тадићевог мандата као министра одбране. Иначе, поменути програм је функционисао као интерни програм унутар ВМА. У изношењу ове неистине Даница Грујичић иде и корак даље, тврдећи да је то била чак прва одлука коју је донео Борис Тадић по ступању на функцију министра одбране. А ако Даница Грујичић заиста верује у неистину коју је изнела на овој трибини, занимљиво како јој то није сметало да баш 2004. године, након што је наводно Борис Тадић укинуо овај програм, постане чланица ДС-а. 

 

Овакве неистине очигледно имају за циљ да употпуне квазипатриотску слику режима која се ових дана пласира и кроз накнадну бригу за последице рата, ваљда да би се заборавило да је и тај рат био резултат политике највиших представника овог режима, који су и тада били на власти. Очигледно је потребно прогласити политичке противнике за издајнике и монструме који нису бринули за здравље грађана, да би се заборавило да је у време бомбардовања, када грађани нису обавештени како да се заштите од утицаја хемијског загађења, министар информисања био управо Александар Вучић. Поред тога, ово је свакако само једна у низу тема којима покушава да се скрене пажња са косовске политике ове власти и време до испуњавања обећања о потписивању правно обавезујућег споразума за Косово испуни испирањем мозга јавности пропагандом да су претходници издајничком политиком довела ову власт пред ”нужност предаје наших интереса на Косову”. И ова објављена неистина је само део те гебелсовске пропаганде режима Александра Вучића, која за циљ има да одговорност за одлуке и политику ове власти буде пребачена на бившу, која је Вучићу већ више од пола деценије изговор за све проблеме, који су настајали као резултат неспособне и штеточинске политике његове власти. Наша обавеза је да се најснажније супротставимо погубном прекрајању историје и истине и Борис Тадић је најавио тужбу против др Данице Грјучић и листа Информер, који је објавио ове неистине.