14. септембар 2020 вести

Хитна смена директора полиције

Након што је прво покушао да се због заташкавања случаја зверског пребијања младића у Новом Саду одбрани оптужујући опозицију да омета истрагу, директор полиције Владимир Ребић је након објаве Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду ухваћен у лажи. Наиме, тужилаштво је објавило да је, након поднете кривичне пријаве од стране МУП ПУ Нови Сад, покренуло истрагу тек  12. септембра. 

И док је директор полиције упућивао оптужбе на рачун опозиције, поручујући да би требало да опозицију буде срамота, не само да је полиција реаговала тек након 19 дана од овог монструозног догађаја и тек када је снимак злочина доспео у јавност, него је Ребић покушао лажима да сакрије ту чињеницу од јавности. Оптужујући опозицију да омета истрагу и да би требало да је буде срамота што од истраге прави ријалити, управо Ребић је покушао да политикантским изјавама направи ријалити и тиме скрене пажњу јавности са истине да је заправо полиција заташкавала истрагу. Директор полиције нам је поручио да би требало да буде срамота опозицију без чије реакције ни до данас не би овај случај био пријављен, а не њега који је изнео ноторне неистине о овом догађају. У држави у којој се тако понаша директор полиције, ниједан грађанина се не може осећати безбедно.  

Понављамо наш захтев да због заташкавања овог злочина, а сада и обмањивања јавности, директор полиције Владимир Ребић мора одмах бити смењен. Поред тога, захтевамо и покретање дисциплинског поступка против командира надлежне полицијске станице и начелника ПУ Нови Сад. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић мора да сноси политичку одговорност за то што се грађани сакате по улицама његовог града, а полиција реагује тек под притиском јавности. Понављамо и наш захтев за покретање истраге о везама између владајуће странке и кладионичарских кругова и утицаја те везе на заташкавање овог злочина.