9. јануар 2020 вести

Ивановић: О ”планинама костију” бесрамно говоре они чија је политика до тога и довела

      Данашња изјава Марка Ђурића у којој оптужује Бориса Тадића да презире Србију и њене грађане садржи толикo неистина и нелогичности, што показује да власт нема ниједан аргумент и да једино што могу да понуде грађанима је понављање  приглупих радикалских фраза. 

 

Марко Ђурић у име Вучића и СНС-а или намерно износи потпуне неистине и прави очигледне грешке у закључивању или државом данас управљају људи са озбиљним и опасним интелектуалним дефицитом. Тако Ђурић из Тадићеве изјаве да је победа Милановића добар сигнал за регион, јер је његовом победом скинут са власти бар један популиста у региону, закључује да је Тадић за лоше односе Србије и Хрватске у последњим годинама окривио само Србију. Па да је тако, онда не би подржавао смену власти и у Хрватској, него само у Србији. Тадић је јасно рекао да је су лоши односи Србије и Хрватске узроковани доласком на власт популиста у обе државе, а не само у Србији и да се нада да ће у истом домино ефекту бити, након Хрватске, смењени и у осталим земљама региона. 

 

Позивањем на ”планине костију” и мртве и таквом злоупотребом жртава у сврху патетичног напада на политичког противника, Ђурић је управо пружио доказ Тадићевој тези да су на власти десничарки популисти. Бесрамно је да се Ђурић позива на жртве политике оних у чије име говори и чија политика је и узроковала те исте жртве, сукобе и ратове. За разлику од радикала и новорадикала који су политички одговорни за ту несрећу нашег народа и који без срама те исте жртве инструментализују у оваквој одвратној замени теза, Борис Тадић је радио на пројекту регионалног помирења управо како се такве несреће више не би поновиле. И зато и подржавамо долазак на власт у суседним државама оних који су били партнери у том пројекту, а не оних који сарађују и профитирају на изазивању сукоба и тензија.

 

Презир према земљи и народу јесте зарад интереса доласка на власт и опстанка на власти хушкати на агресију и сукобе са суседима, као што је презир према Србији и поистовећивати Србију са Александром Вучићем. Па тако ни став Милановића није став према Србији, већ према, као што је рекао, ратном кабадахији који управља Србијом. А што се тиче ”патриотизма” власти у чије име говори Ђурић, где год су радикали и новорадикаи развили своју заставу, ту Србије више није било. 

Александар Ивановић, 

Председник Градског одбора СДС Београд