10. октобар 2019 вести

Ивановић са грађанима Ваљева о предстојећим изборима

       Председник Градског одбора Београд Социјалдемократске странке и копредседник Уједињене Демократске странке Александар Ивановић у Ваљеву је разговарао са грађанима о предстојећим изборима и о томе зашто је излазак на изборе у оваквим изборним условима само давање легитимитета урушавању демократије у Србији.

 

Ивановић је подсетио на то како ова власт седам година урушава све демократске институције у Србији, док истовремено контролом медија стварају лажну слику историјског напретка. Он је као најновији пример таквог односа Вучићевог режима према институцијама у земљи подсетио на сраман напад на ректорку и проф. Синанија, који су се чувајући интегритет београдског универзитета нашли на мети напада напредњачке машинерије.  

 

”Наше друштво је под Вучићевим режимом запало не само у кризу демократије, већ и у моралну кризу целокупног друштва. Избори под оваквим условима нису избори за парламент и демократску власт, већ за давање легитимитета режиму у ком је један човек изнад свих закона и институција. Долазећи на власт на недемократски начин, од 2012. када су истресали џакове са наводно покраденим изборним листићима па до данас, Вучићева олигархија пљачка и практично отима државу. То значи да ће уколико и даље будемо пристајали на недемократске изборе у будућности сви избори бити ирелевантни, јер ће та олигархија имати већ све кључне финансијске полуге под својом контролом. Зато ово није борба само за изборне услове, већ и за опстанак демократије у Србији.”

 

Ивановић је окупљене грађане позвао да не излазе на изборе док не буду обезбеђени услови за фер и слободне изборе и рок од минимум девет месеци од успостављања тих услова до расписивања избора.