9. септембар 2020 вести

Нетранспарентна и сумњива продаја “Београђанке”

       На поновљеном позиву за продају данас је продато 19.000м2 Београђанке по цени од свега 860€ по м2. Купац и једини понуђач је предузеће које је са 100 динара основано пре десетак дана. 

Овим је настављена пракса недомаћинског управљања Београдом од стране градске  власти, али и већ успостављени манир продаје јавне својине инвеститорима сумњивог порекла иза којих стоје офшор компаније. И ова продаја је у складу са успостављеном криминалном праксом ове власти у којој се јавним предузећим и имовином управља у складу са интересима олигархије, а не грађана и државе. “Инвеститор ће према садашњим условима, а уз минималну инвестицију, повратити уложено за 5-6 година, што је овом сектору веома брз обрт. То додатно указује на веома ниску продајну цену. Читав поступак продаје вођен је нетранспарентно, што у овако великим пословима оставља јасан просто за сумњу на криминалне и коруптивне радње”, подвукао је потпредседник Социјалдемократске странке проф.др Горан Радосављевић. 

Позивамо надлежне институције и тужилаштво да испитају читав процес продаје, инвеститора, порекло и токове новца, као и оправданост овако ниске продајне цене.