26. септембар 2020 вести

Незасита СНС олигархија наставља да уништава Београд

    Најава уништавања историјског блока на Врачару због изградње стамбено-пословног комплекса је наставак уништавања Београда зарад профита олигархије бахате и незасите напредњачке власти. 

Град Београд је огласио рани јавни увид поводом израде плана за блок између Његошеве, Крунске, Кнегиње Зорке и Смиљанићеве, у ком се налазе историјски објекти и Природњачки музеј. Предвиђено је да у овом блоку на 1,806 хектара никне нови комплекс и да историјски објекти, који представљају дух Врачара, буду замењени модерним зградама и комерцијалним садржајем. 

“Као што смо и обећали током предизборне кампање, најоштрије ћемо се борити против дивље градње и уништавања нашег града зарад профита напредњачке олигархије. Нећемо дозволити да  Београд буде огледало кича и шунда ове власти и брисани простор за прање новца кроз грађевинске махинације. Позивам зато грађане да нам се придруже у понедељак у 12 часова у Градској управи Београда на јавном увиду поводом најављеног рушења овог врачарског блока и да се заједно супротставимо овом дивљачком уништавању нашег града.”, изјавио је генерални секретар Социјалдемократске странке и председник одборничке групе ”Ослободимо Врачар” Константин Самофалов.