14. јул 2018 вести

Питања Александру Вучићу поводом лажи које је изнео у вези са мишљењем МСП

Господине Вучић, будући да свакодневно за сопствену косовску политику оптужујете бившу власт и мене као бившег председника државе, али да истовремено немате храбрости да тако озбиљне оптужбе изнесете у ТВ дуелу са мном, где бисмо као бивши и садашњи председник пред јавношћу укрстили аргументе поводом питања од највишег националног значаја, постављам Вам јавно следећа питања у вези са лажима које износите о саветодавном мишљењу Међународног суда правде. Након што је Истиномер и јавно изнео доказе да лажете, Ви настављате да износите исте лажи, потпуно игноришући чињеницу да су огољене. У таквим околностима могу само да закључим да Ви све и да хоћете, више не можете да кажете истину и да се овде више не ради само о пуком лагању, већ и о клиничкој слици митоманије. 

1. Како Вас није срамота да као председник државе јавно и отворено лажете да је бивша власт тражећи саветодавно мишљење Међународног суда правде оверила косовску независност, када сте и сами подржали ту иницијативу, као тадашња опозиција? Уколико заиста мислите тако, то би онда значило да сте Ви тада свесно подржали оверу косовске независности. 

2. Како Вас није срамота да необавезујуће и саветодавно мишњење  проглашавате ”воском на коверти косовске независности” Ви, чија власт је потписала Бриселски споразум и која се спрема за потписивање и правно обавезујућег споразума, којима се не даје саветодавно необавезујуће мишљење другим државама, већ потписује и за Србијуу обавезујући споразум? 

3. Како Вас није срамота да јавно лажете да смо тадашња влада и ја, као председник Србије, ћутали на саветодавно мишљење Међунардног суда правде, када знате да су одмах тим поводом заказане ванредне седнице и владе и парламента, на којима смо отворено пред јавношћу говорили и премијер и надлежни министар и ја?

4. Како Вас није срамота да говорите да је бивша власт обмањивала јавност славећи мишљење Међународног суда правде као победу, када сам одмах лично и јавно рекао да је то тешка одлука за Србију и отворено грађанима саопштио да је суд избегао да одговори на наше питање? Да Вас подсетим, Ви сте ти који славе лажне победе, попут оне када сте проглашавали победу Србије над НАТО ’99. године, Заједницу српских општина, за коју нико јоп не зна ни шта је ни које су јој надлежности, као велику победу или оне чувене када је Марко Ђурић прогласио да је ”Србија победила 5:0 у Бриселу косовску делегацију”.

А када већ питате да ли и зашто би требало да поднесете оставку, то би требало да учините јер сте по хиљадити пут јавно слагали грађане. Дакле, нисмо ми питањем Међународном суду правде оверили косовску независност, него сте Ви један обични оверени лажов и овим је то још једном доказано. 

Још једном Вас позивам на ТВ дуел на тему Косова, не као представник опозиције, већ као бивши председник ког свакодневно оптужујете за националну издају и износите лажи о одлукама и последицама одлука из времена мог председничког мандата. Верујем да ћете и овај пут игнорисати и тај позив и ова питања, али одговоре на њих не дугујете мени, већ грађанима Србије. 

Борис Тадић, 

Бивши председник Србије