15. јануар 2018 вести

СДС ће на београдским изборима подржати ДС

       Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић објавио је данас на конференцији за новинаре да ће странка коју води на предстојећим београдским изборима подржати листу Демократске странке. Тадић је позвао на формирање Демократске уније у којој би се нашли сви они који су некада били у истој странци, али и они који деле идеје слободе и демократије чији је бастион увек била ДС.

Тадић је позвао све бивше лидере ДС-а да стану у одбрану демократије и слободе против Вучићевог режима. ”Позивам све који су се некада налазили у истој странци да седнемо и координишемо наше активности. Ово није тренутак борбе за лидерство у опозицији, већ за обједињавање демократских и слободарских странака у Србији.”, нагласио је Тадић. Идеја обнављања ДС-а кроз формирање Демократске уније је борба за нормалност, слободу, демократију и развој. 

Он је додао да је подршка ДС-у на овим изборима подршка идеји уједињења и обнављања рада ДС-а у пуном капацитету. ”Сведок сам настајања ДС-а од времена свог детињства. Ми никада нисмо напустили идеју ДС-а, која је била бастион борбе за слободу.”, подвукао је Тадић и подсетио да само људи који су водили ДС су били способни да обезбеђују велике победе и развој у складу са потенцијалом овог друштва. ”Пред изазовом Вучићевог режима поново су нам потребне такве велике победе. Немамо права на личне ставове, већ обавезу да се водимо принципијелним ставовима.”, истакао је Тадић.