19. април 2016 вести

Тадић и Чанак данас у Новом Саду позвали да грађани гласају за Савез за бољу Србију

     Председник Социјалдемократске странке и један од носилаца изборне листе Савез за бољу Србију Борис Тадић и председник Лиге Социјалдемократа Војводине и први на заједничкој изборној листи Ненад Чанак, у оквиру изборне кампање разговарали су данас са грађанима Новог Сада. 

Председник ЛСВ Ненад Чанак је позвао грађане да гласају за промене на боље, указујући да је за те промене потребно знање и искуство, какво имају људи  на изборној листи Савеза за бољу Србију. ” На нашој листи смо окупили људе који су одлучни у томе да не пристају на политику камена темељаца и Потемкинових села, већ имају жељу да практично мењају ствари на боље”., изјавио је Чанак и још једном позвао грађане да гласају за изборну листу број седам на републичким изборима.

Председник СДС Борис Тадић је позвао грађане да гласајући за Савез за бољу Србију, већ на овим изборима смене актуелну власт која је довела до драматичног пораста броја сиромашних и беде у Србији.  ”Више од трећине грађана Србије данас страхује од беде и то је резултат владавине СНСа. Ми данас имамо нових 150.000 апсолутно сиромашних грађана и око 650.000 наших грађана живе у беди.”, упозорио је Тадић. 

Обраћајући се грађанима Новог Сада и Војводине Тадић је нагласио да је потребно ојачати надлежности АП Војводине, посебно у смислу финансијске аутономије покрајине. ”Најважније је обезбедити изворне приходе који би припадали покрајини и покрајинску пореску управу над тим приходима. У том контексту потребне су законске промене, али и промена Устава. ”, изјавио је Тадић. Он је подсетио да је током његовог председничког мандата учињено много за Војводину, али да то није довољно и да је потребно додатно ојачати надлежности покрајине и обезбедити законску гаранцију тих надлежности.